Android auto gebruiken bij een Android autoradio

Je bent hier:
← Alle onderwerpen

Gebruikershandleiding gebruik Android auto op een Android autoradio

Wat is het verschil tussen Android en Android auto
Bij Android auto wordt een gedeelte van de telefoon applicaties middels connectie met de autoradio afgespeeld op het systeem. Dit gaat om de belangrijkste applicaties die nodig zijn tijdens het autorijden zoals: Google maps, Waze, TomTom Go, Flitsmeister, Spotify, Mytuner, Deezer en meerdere apps. Daarnaast kunt u bellen, uw contacten inzien en streamen. Zonder telefoon kan er geen gebruik worden gemaakt van Android auto.

Volledig Android is een op zichzelf staande werking waarbij de telefoon enkel als hulpmiddel kan worden gebruikt voor het maken van een internet of bluetooth connectie. Zonder telefoon is het dan alsnog mogelijk om applicaties offline te gebruiken die standaard op het apparaat staan of die van tevoren al op het apparaat gezet zijn via de Playstore.

Hoe gebruik is Android auto bij een Android autoradio
Het is mogelijk om Android auto te gebruiken middels een bedrade connectie met de autoradio via USB. Probeer altijd even beide USB stekkertjes uit omdat het per apparaat verschillend kan zijn welke USB nodig is voor gebruik. Bij een Android apparaat welke is uitgerust met Android auto staat vaak een voor geïnstalleerde app op de radio zoals: T-link , Z-link, Phonelink, Multiplay of autolink. Wanneer je deze app aanklikt kan Android auto gebruikt worden.

Bij enkele nieuwe smartphones kan evt. draadloos android auto gebruikt worden. Dit wordt nog heel weinig ondersteund. Wel kunt u via de playstore de app: Headunit reloaded emulator for Android auto  installeren. Deze app kunt u dan gebruiken voor Android auto en ook bekijken of dit draadloos kan met uw toestel. Let wel op dat u de app installeert op de radio en niet op de telefoon.

Waar moet ik op letten bij gebruik van Android auto ?

  1. Zorg dat Android auto op het toestel staat

Indien u gebruik wilt maken van de Android auto op het systeem zorg dan dat u eerst Android auto installeert op uw Android telefoon. Bij de nieuwste versies van Android smartphones staat de app al op het toestel. Dit ziet u niet als een app die u kunt openen zonder de radio, maar u ziet wel via de instellingen bij apps dat deze al op het toestel staat.

Indien het niet op uw toestel staat:
Downloaden van Android auto kunt u doen via de volgende link:
www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Scroll op deze pagina naar beneden naar de laatste release en bekijk de (4) varianten

Meestal heeft u de ARM 64 processor nodig. Indien deze niet werkt of bij twijfel over welke processor uw telefoon beschikt, kunt u dit nakijken via de applicatie: Droid Info

Na download dan installeert u op de autoradio headunitreloaded emulator for android auto. Je gebruikt geen dongle hiervoor, je telefoon klik je direct op de USB van het apparaat.

  1. Gebruik een originele kabel

Het is erg belangrijk een originele kabel te  gebruiken die ook data kan overdragen. Er zijn ook kabels die enkel opladen.

Wat kan ik doen als Android auto niet werkt na bovenstaande stappen

  1. Test met een andere telefoon
  2. Als u denkt dat het aan de applicatie ligt van de autoradio dan kunt u ook via de playstore op de radio zelf de app: Headunit reloaded emulator for Android auto
  3. Wis het cache geheugen van de app (vaak nodig bij de Samsung S20 / S21+

Met name bij de S20/S21+ en nieuwe modellen is dit soms nodig voor een correctie werking. Via settings – mijn apps – Android auto: (zie ook onderstaande tips)
https://www.google.com/amp/s/www.androidplanet.nl/tips/android-auto-werkt-niet/%3famp

Voor diverse softwarematige instellingen & tips m.b.t. onze Android navigatiesystemen of voor gebruik carplay raad ik u aan om te kijken bij de volgende pagina: https://www.audiovolt.nl/veel-gestelde-vragen/ en bekijk het  document Softwarematige instellingen en tips div Android systemen. Hier worden alle belangrijke instellingen die nodig zijn voor optimaal gebruik uitgebreid besproken.

Alle rechten zijn voorbehouden. Niets van de op deze website gepubliceerde gegevens mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Audiovolt, Nieuwenkamp Handelsonderneming B.V.

Nieuwenkamp Handelsonderneming B.V. hanteert een actief en strikt beleid in de controle van ongevraagde verveelvoudiging of misbruik van materialen en teksten van haar website en zal bij overtreding altijd juridische stappen nemen