Carplay gebruiken bij een Android autoradio

Je bent hier:
← Alle onderwerpen

Gebruikershandleiding gebruik Carplay op een Android autoradio

Wat is Carplay
Bij Carplay wordt een gedeelte van de telefoon applicaties middels connectie met de autoradio afgespeeld op het systeem. Dit gaat om de belangrijkste applicaties die nodig zijn tijdens het autorijden zoals: Google maps, Waze, TomTom Go, Flitsmeister, Spotify, Mytuner, Deezer en meerdere apps. Daarnaast kunt u bellen, uw contacten inzien en streamen. Zonder telefoon kan er geen gebruik worden gemaakt van Android auto.

Hoe gebruik is Android auto bij een Android autoradio
Het is mogelijk om Carplay te gebruiken middels een bedrade connectie met de autoradio via USB. Probeer altijd even beide USB stekkertjes uit omdat het per apparaat verschillend kan zijn welke USB nodig is voor gebruik. Bij een Android apparaat welke is uitgerust met Carplay staat vaak een voor geïnstalleerde app op de radio zoals: T-link , Z-link, Phonelink, Multiplay of autolink. Wanneer je deze app aanklikt kan Carplay gebruikt worden.

Het is ook bij diverse toestellen mogelijk om (enkel) draadloos Carplay te gebruiken. Dit gaat dan middels een bluetooth connectie met de autoradio. Nadat de bluetooth connectie tot stand is gekomen dan zet de radio een hotspot aan welke verbind via de Wifi van uw Iphone. Let dus op dat u ow uw telefoon verbind met de hotspot van de radio via wifi. Soms kan de wifi uitstaan waardoor er geen draadloze connectie tot stand kan komen.

Waar moet ik op letten bij gebruik van Carplay ?

  1. Zorg dat bij siri en zoeken alle vinkjes op groen staan

Indien u gebruik wilt maken van Carplay op het systeem zorg dan alle vinkjes bij Siri en zoeken op groen staan.

  1. Test beide USB poorten bij bedrade Carplay.
    Enkel achter een van beide usb poorten zit de chip voor carplay. Gebruik een originele kabel. 
  2. Bij draadloos Carplay (let op dat uw toestel deze functie heeft) maak een verbinding via bluetooth en zorg dat u via wifi daarna een connectie maakt met de radio hotspot 
  3. Wat kan ik doen om carplay te verkrijgen als mijn toestel dit niet ondersteund ?

Het is mogelijk om bij een Android toestel een Carplay dongle aan te schaffen.

Carplay adapter (usb dongle) voor Android autoradio

Alle rechten zijn voorbehouden. Niets van de op deze website gepubliceerde gegevens mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Audiovolt, Nieuwenkamp Handelsonderneming B.V.

Nieuwenkamp Handelsonderneming B.V. hanteert een actief en strikt beleid in de controle van ongevraagde verveelvoudiging of misbruik van materialen en teksten van haar website en zal bij overtreding altijd juridische stappen nemen.