Stuurbediening inleren?

Je bent hier:
← Alle onderwerpen

Stuurbediening inleren
Wanneer uw auto is voorzien van knoppen op het stuur voor bijvoorbeeld volume + en -, vorige en volgende nummer dan kunt u de stuurbediening vaak aansluiten op een niet origineel systeem. Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken heeft u of een systeem met decoder nodig (pasklaar) of een universeel systeem met een apart aangeschafte interface. Wanneer u een decoder heeft wordt vaak de bediening automatisch al overgenomen. Indien dit niet zo is kunt u naar het kopje steeringwheel in de radio gaan en kijken of u het kunt inleren.

Het kan ook zijn bij een niet pasklaar systeem dat u een interface heeft mee besteld. Zo niet informeer bij ons naar de mogelijkheden. De interface klikt u tussen u auto stekker en de radio stekker. Vaak dient u nog een aparte lead kabel vanaf het meegeleverde kastje te verbinden met de radio (bijvoorbeeld Key 1, Key 2 en massa verbinden met de corresponderende draden op de radio, of een enkele steeringwheel draad verbinden). Vervolgens kunt u onderstaande procedure voor inleren volgen.

Hoe werkt inleren
Drukt op start/initialize of de aangeduide start term. Vervolgens houdt u een knop op het stuur ingedrukt. Terwijl u de knop vasthoud kunt u een toets op de radio selecteren met de juiste term en / of symbool. Vervolgens gaat u alle knoppen langs voor het juiste resultaat. Laat niet uw stuur los tijdens het aanraken van de radio, omdat er gelijktijdig contact moet zijn. Aan het einde van het proces kunt u opslaan/save of op confirm drukken.