Verschillen tussen de autoradio systemen die wij aanbieden?

Je bent hier:
← Alle onderwerpen

Wij van Audiovolt.nl hebben een breed aanbod in systemen en opties maar wat zijn de verschillen:

Optie 1 Android besturing:
Autoradio gebaseerd op het platform android heeft een complete android besturing met playstore het voordeel van deze systemen is dat je apps kunt downloaden in de playstore met een wifi hotspot of u kunt een verbinding maken met de mobiele telefoon of met een ander netwerk punt. Een android radio is te vergelijken met de besturing van een android mobiel of tablet. Autoradio zelf heeft ook bluetooth om te bellen en muziek te streamen en of een usb / sd aansluiting en touchscreen.

Voordelen android besturing:
-Complete android besturing
-Playstore om apps te downloaden
-Apps downloaden zoals google maps , spotify , offline navigatie apps.
-Bijna alle talen beschikbaar
-Indien u DAB+ wilt kunt u dit door middel van een dongle toevoegen zie link:
https://www.audiovolt.nl/product/dab-uitbreidingsmodule-android-navigatiesystemen-inclusief-dab-plakantenne/

Meest gestelde vragen over android besturing:
-Is het noodzakelijk om internet te hebben. Antwoord: Nee dit is niet noodzakelijk de radio is ook zonder internet te gebruiken. Als u een app wilt downloaden dan heeft het systeem wel  internet nodig om de app op het toestel te zetten. Als u online wilt navigeren heeft u ook internet nodig maar u kunt er ook voor kiezen om een offline app op het systeem te zetten zoals google maps offline of here we go deze navigatie gebruikt dan de bijgeleverd GPS antenne.

Optie 2 Android auto / Carplay
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor de infotainmentsystemen in auto’s. Je verbindt je smartphone met de auto, waarbij het Android Auto-scherm wordt getoond in het dashboard. Vervolgens kun je met Google Maps navigeren, muziek luisteren met Spotify of Play Music en inkomende telefoontjes en sms’jes beantwoorden.

Hoe werkt Android Auto en wat kun je ermee?

Android Auto is eigenlijk de ondersteuning die boordcomputers in de auto kunnen hebben voor jouw  Android-toestel.  Alle apps draaien op je smartphone, waardoor ze sneller up-to-date kunnen worden gehouden. Android Auto bestaat in de basis uit het homescreen, met onder andere muziek van Google Play Music, Google Maps en recente Google Now-kaarten.

Google laat de informatie zien die je op dat moment nodig hebt. Direct navigeren naar jouw volgende afspraak in Google Agenda? Android Auto toont het. Mocht je vertraging oplopen, kun je direct vanaf het Android Auto-scherm een e-mail of sms naar degenen van jouw afspraak sturen. Handig.

CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om iOS te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je beschikken over een auto met CarPlay ondersteuning.

Wat is CarPlay?

CarPlay is een optie die standaard aanwezig is in iOS en te gebruiken in combinatie met auto-entertainmentsystemen die dit ondersteunen. Met behulp van de CarPlay systemen van Adayo, Pioneer , Jvckenwood kun je CarPlay integreren in iedere auto.

Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je de iPhone koppelen met een USB-Lightning kabel of draadloos via Bluetooth aan het entertainmentsysteem van je auto via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Carplay. Deze registreert onmiddellijk je iPhone en CarPlay wordt gestart. Vanaf dat moment kun je navigeren, bellen, muziek luisteren, berichten versturen en ontvangen vanuit je auto. De functie maakt gebruik van de ingebouwde microfoon,speakers, knoppen van je auto en is volledig geïntegreerd.

Carplay voorbeeld
 

 

 

Voordelen android auto / carplay besturing:
-Android auto / Carplay is een toevoeging vanuit je mobiel dat weergegeven wordt op autoradio.
-Werkt snel overzichtelijk en makkelijk uptodate te houden, omdat de apps op de mobiel staan.
-iPhone gebruikers kunnen Siri gebruiken. Whattsapp berichten beluisteren , spotify , itunes audio, flitsmeister en nog veel meer apps.
-Android auto ondersteund google maps, sygic , deezer, spotify en nog aantal apps.