Universele 2-din autoradio installeren?

Je bent hier:
← Alle onderwerpen

Autoradio installatie bij een universeel systeem inclusief inbouwpaneel

Voor installatie

– verwijder alle eventuele verloopstekkers
– Indien er een DVD speler in de radio zit verwijder de transport schroeven
– Druk nooit op het scherm om de radio in de auto te krijgen

Radio gaat niet automatisch aan/uit op contact
Indien de radio niet aan gaat krijgt deze geen voeding, dit komt doordat er geen 12 volt binnen komt. De rode ACC draad is de voedingsdraad van de radio en deze dient te zijn voorzien van contactvoeding. (Zodat deze draad voeding krijgt wanneer het contact aan staat en geen voeding krijgt wanneer het contact uit is) De gele draad dient te zijn voorzien van een constante voeding. Deze draad zorgt dat de radio zijn geheugen onthoud.
Indien de radio niet uit gaat Krijgt de rode ACC draad een constante voeding. Dit is niet de bedoeling omdat zo uw accu langzaam aan leeg gaat. Bij diverse pasklare radio’s kan je een zwarte connector met 2 draden los koppelen wat dan de oplossing kan zijn waardoor de radio wel aan/uit gaat op contact.

Rode ACC draad voorzien van een schakelvoeding  Een geschakelde spanning kan je makkelijk trekken vanuit de zekeringkast of vanuit de sigarettenplug. Het kan ook zijn dat deze al in het stekkerblok zit van de auto. Meet de voeding na met een multimeter en verbind de rode acc draad met dit voedingspunt. Indien u dit zelf niet kan, dan raden wij een specialist of ons inbouwstation te raadplegen.

Inbouwpaneel monteren

Short body autoradio

Indien u een short body autoradio heeft, monteer dan de zijplaatjes die bij de radio zitten op de zijkant van de radio. Vervolgens kunt u aan dit gedeelte het inbouwframe of bracket monteren en vastzetten in de auto.

Paneel met zij beugels
Indien u een inbouwpaneel heeft met zijbeugels dan kunt u deze monteren op de 3 aangrijpingspunten achter op het inbouwpaneel.
Daarna kunt u de zijbeugels vast maken aan de radio en deze als een geheel in de auto vastzetten.
Het kan ook zijn dat u van uw oude radio de bevestigingspunten in
de auto kunt gebruiken of dat u deze van de oude radio afhaalt om
te gebruiken als ophanging voor de nieuwe radio.

 

 

Monteren van een ijzeren bracket
Zorg ervoor dat je beide clips tussen de plaatjes vastschroeft op de
zijkant van de radio. De diepte die kan je zelf bepalen met afstellen en dit verschilt per auto.


Bekijk voor verdere installatie tips nog naar onze algemene tips bij installeren. Voor het instellen van de radio kunt u nog bij de juiste pagina’s voor het instellen van uw systeem kijken. U kunt ook de handleiding van het systeem raadplegen. Indien u uw radio wilt laten installeren, neem contact op met Cardeluxe inbouwstation of een specialist in uw omgeving.